ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Протестиращи викат „Оставка!“ под прозореца на кмета на Пловдив (ВИДЕО)

Едва в четвъртия месец от мандата си Здравко Димитров чу искането за първи път от защитниците на парка в Кършияка

Скандирания „Оставка!“ имаше днес под прозореца на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Те дойдоха едва в четвъртия месец от мандата на новия градоначалник,  отправени от  представителите на  Инициативния комитет за защита на парка зад хотел Санкт Петербург.

 

Поводът за искането им дойде от  нежеланието на градоначалника да се срещне с тях днес. По думите на председателят на ИК  Асен Костов, гражданите са имали уговорена среща с представителите на администрацията в 15,30 часа, но тя така и не се състоя по вина на общинарите.

От кметството обясниха, че вече са се срещали няколко пъти с хората от квартал Кършияка и ясно са им заявили, че ще работят за обществения интерес. Според администрацията  няма смисъл от коментар, когато казусът е на ниво съд.

Именно случващото се в Административния съд е провокирало хората да искат среща със Здравко Димитров  и част от заместниците му. По думите им, общинският юрист на район „Северен“ прави грешни стъпки в самия процес.

От ИК заявиха, че ще настояват за още една среща с кмета и екипа му, и ако не бъдат приети ще преминат към протестни действия в рамките на закона.

Може би ще свалим доверието си от местната власт, заявиха кършиякалии в унисон с днешното изявление на президента Румен Радев.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина